OCIJENI

Kupnja i servis bicikla

Objavljeno: 9.3.2020. 14:23

Bicikli su idealno prijevozno sredstvo jer imaju financijsku, ekološku i  zdravstvenu vrijednost. Investicija u kupnju bicikla je važna i ponekad skupa, no to je proizvod kojeg će kupac dugoročno koristiti.
Pri kupnji bicikla treba paziti na više stvari. Za početak treba odrediti što želite, koliko često i po kakvom se terenu namjeravate voziti. Nakon toga određuje se budžet i koliko želite novaca uložiti u bicikl. Nadalje vrlo je važno uzeti u obzir veličinu. Bicikl se kupuje s obzirom na visinu osobe jer postoje različite veličine okvira ovisno o visini vozača. Kada je kupac u dućanu trebao bi se posavjetovati s prodavačem i isprobati bicikl u dućanu kako se ne bi prekasno iznenadio da mu proizvod stvara nelagodu. Što se tiče sigurnosti potrebno je uzeti najpogodnije kočnice za vrstu bicikla koju kupac želi, no s tim iskusni prodavač može pomoći.

Nakon što je kupac pronašao bicikl koji mu najviše odgovara, treba se i o njemu pobrinuti. Servisiranje bicikla kao i za svako prijevozno sredstvo, je vrlo bitno. Servisiranje na godišnjoj bazi omogućuju ugodnu vožnju i smanjenje situacija gdje bicikl zakazuje zbog nesipravnih kočnica ili krivo postavljenog lanca. Svake godine kada krene sezona bicikliranja, na biciklu treba obaviti servis i zato je bitno pronaći servisera koji može to profesionalno napraviti. U kompletan servis spada promjena pokvarenih dijelova od lanaca do gume, izmjena guma, izmjena pakni na kočnicama i sve vrste podešavanja. Siguran servis garantirat će i sigurnu te ispravnu vožnju dugi niz godina.


Bicikl je prijevozno sredstvo i trebalo bi ga redovito servisirati kako bi imali sigurne vožnje i kako bi bicikl vozio savršeno. MD Servis i bicikli vam žele olakšati kupnju i brigu oko vašeg bicikla. Sa stručnim prodavačima i vašom željom za pronalaskom idealnog bicikla, ne ustručavajte se pitati sve što vas zanima.

OCIJENI