OCIJENI

E-učenje u Poliglossi

Objavljeno: 3.4.2020. 9:05

Učenje stranih jezika ima brojne prednosti koje pozitivno utječu na naše mentalne sposobnosti:  unaprjeđenje kognitivnih procesa, poboljšanje pamćenja informacija, razvijanje sposobnosti istovremenog obavljanja više zadataka te bolje upoznavanje samog materinskog jezika. Pritom je mnogim polaznicima važna i društvena sastavnica učenja, odnosno komunikacija s nastavnikom i interakcija s ostalim polaznicima.

Međutim, u slučaju nemogućnosti fizičkog dolaska na nastavu ili manjka vremena zbog posla ili škole u radno vrijeme centra, Poliglossa je pronašla način kako izaći u susret svojim polaznicima i omogućiti im da nastave uspješno savladavati strani jezik i kod kuće. Kako se svijet našao u situaciji potrebe za fizičkim (ali ne i društvenim!) distanciranjem, zahvaljujući online nastavi polaznici mogu odraditi zadatke kada im odgovara iz ugodnosti svoga doma. Uštedom vremena odlaska i dolaska do fizičke učionice, polaznici se mogu više posvetiti samom učenju i ponavljanju potrebnih sadržaja i zadataka. Dodatna prednost je mogućnost opuštenog učenja i slušanja nastave bez pritiska svakodnevnih obaveza.Nastava se održava preko platformi kao što su Skype, Zoom, Edmodo i Google Classroom. Navedene digitalne platforme jednostavno se upotrebljavaju i prilagođene su korisnicima koji nemaju nužno visoku razinu IT znanja. Putem aplikacija polaznici mogu biti u kontaktu sa svojim nastavnicima i zvukom i slikom, uz dodatne mogućnosti poput dopisivanja, čavrljanja, elektroničke ploče ili dijeljenja ekrana. Također postoji mogućnost komunikacije i dopisivanja sa ostalim polaznicima koji i na taj način ostaju jedni s drugima u kontaktu.Bez obzira na to radi li se o privremenom ili trajnom načinu učenja, imamo odlične povratne informacije naših polaznika. Posebno su zadovoljni jer ih potičemo da ostanu aktivni i redovito uče strani jezik budući da na taj način ne samo što unaprjeđuju svoja jezična znanja nego i poboljšavaju svoje kognitivne sposobnosti i usvajaju nove vještine, a to zasigurno ima pozitivan utjecaj i na njihovo mentalno zdravlje.

Misija Jezičnog centra Poliglossa je ponuditi svojim klijentima kvalitetne i raznolike jezične usluge te ih prilagoditi njihovim pojedinačnim potrebama. E-učenje je novi način unaprjeđenja rada centra s ciljem usavršavanja znanja stranih jezika sadašnjih i budućih polaznika.

OCIJENI