OCIJENI

Protetika

Objavljeno: 31.1.2020. 9:12

Ni jedan fizički adut nije toliko utjecajan koliko je to čovjekov osmijeh. Upravo je on prvo primjećujemo na osobi prilikom upoznavanja i bez obzira koliko se god trendovi u industriji ljepote mijenjali, lijep osmijeh nikada ne izlazi mode. Stoga ne čudi kako je upravo estetika zubi najčešći razlog za odlazak u stomatološku ordinaciju. Ni jedna grana stomatologije nije postigla toliki razvoj koliko je estetska stomatologija, zbog čega danas svaka osoba može imati besprijekoran osmijeh - neovisno o težini dentalnog stanja.Jedan od najvećih estetskih problema osmijeha, svakako je oštećenje ili gubitak zuba. A najjednostavnije rješenje za njih je zubna protetika. Pomoću nje, pacijenti su u mogućnosti nadomjestiti izgubljene ili jednostavno promijeniti oblik i veličinu. Protetika može biti parcijalna ili potpuna, a dijeli se na mobilnu i fiksnu.

Jedan od najpopularnijih protetskih nadomjestaka u stomatologiji su ljuskice za zube. Zbog odličnih rezultata koje pružaju, one imaju dugu povijest primjene u stomatologiji i najveći broj pacijenata. One su individualno napravljene keramičke ili kompozitne fasete koje se postavljaju na površinu zuba, s ciljem ispravljanja estetskih nepravilnosti poput boje, oblika ili položaja zuba.Osim estetike, svrha protetskih nadomjestaka je poboljšavanje funkcionalnosti zubi pacijenta. Nedostatak zuba može uzrokovati promjenu u zagrizu, oštećenja čeljusnog zgloba ili razvoj parodontalnih bolesti. Zubne krunice i mostovi odličan su odabir u slučajevima teškog oštećenja zuba. Krunice i mostove dijelimo na dvije skupine: metal-keramičke i bezmetalne odnosno potpuno keramičke krunice i mostove. U slučaju da nije moguće ugraditi fiksne protetske nadomjestke, mobilna protetika donosi učinkovito rješenje. Jedna od prednosti mobilnih proteza je njihova jednostavnost izrade i pristupačna cijena.

Vrhunac razvoja stomatologije predstavljaju zubni implantati. Riječ je o nadomjescima koji, osim što su estetski besprijekorni, u cijelosti imitiraju izgled i funkcionalnost prirodnog zuba. Najnovija tehnika ugradnje implantanata je metoda All-on-4. Posebnost ove metode je brzina - savršen osmijeh dobivate već nakon jednog posjeta!

Neovisno o dentalnom problemu kojeg imate, rješenje ćete pronaći u Dental studio Delonga. Naše iskusno i ljubazno osoblje razlog zadovoljstva brojnih pacijenata, koji upravo zahvaljujući nama ne skidaju osmijeh sa lica. Obratite nam se i saznajte koje je protetsko rješenje idealan odabir za vas!

OCIJENI